lauantai 4. toukokuuta 2013

[ 139 - Onnistumisfiilis ]

Tänään ihanassa auringonpaisteessa tallille. Tarkotus oli mennä ilmansatulaa siirtymisiä, mutta matkalla tallille lähin ideoimaan ja suunnittelemaan miten teen ja satuloimiseen päädyttiin.

CR valmennus syksyltä 2011
Alkuverkaksi reipasta ravia & laukkaa ympäri kenttää, tehden isoja kaarteita samalla. Pyrin olemaan mahdollisimman paljon kevymmässä istunnassa, antaen sillä Radelle enemmän 'tilaa' työstää.

Käyntityöskentelyssä keskikäyntiä & takaosakäännöksiä. Tein tätä puolikkaalla kentällä niin, että pitkänsivun keskelle takaosakäännös, siitä samantien keskikäyntiin, lyhyellä sivulla muutama askel koottua käyntiä, siitä takaisin keskikäyntiin ja seuraavan pitkänsivun keskellä takaosakäännös. Aluksi oli tosi hankala saada kunnollista rentoa ja pitkää käyntiä. Lähin ite puristamaan tai puskemaan, ja lopputuloksena oli jännittynyt ja kiireinen hevonen. Kävin omat avut ja istunnan läpi ja rauhassa jatkettiin, lopulta saatiin oikeen hyvää käyntiä aikaseks. Keskikäynti nyt yleensäkkään oo Raden kanssa ollut ongelma, siitä saatu aina paljon kehuja tuomareilta, ja muiltakin. Takaosakäännökset suju tasavarmasti, ihan tarpeeksi pieniä niistä ei mielestäni vieläkään tule, mutta ne paranee kokoajan.

Ravityöskentelyä otettiin tänänä aika vähän, ihan perus harjotusravissa voltteja ja kaarroksia. Keskityin vaan omaan istuntaani, ristiselän joustoon ja Raden takajalkoihin. Muutama kämänen lisäys siinä seassa otettiin, ihan vaan sen verran lisättiin kuin pystyin huolellisesti istumaan.

Tänään oli aika laukkapainotteinen treeni.

Laukassa ensin molempiin suuntiin kokouraa pitkin pitkät sivut avossa ja lyhyillä sivuilla pieni eteenratsasus. Aluksi en meinannut saada painopistettä pysymään ja sisäjalka ei ollut tarpeeksi vahva, vaan R lähti valumaan erisuuntiin. Hetken tuskailun jälkeen sain pidettyä painon kohillaan ja avut selkeinä ja tuli muutama ihan mallikas avopätkä. Hieno R!

Tän jälkeen jatkoin avoteemalla, mut lisäsin mukaan sulkutaivutuksen & vaihot. Molemmilla lyhyillä sivuilla isolla pääty-ympyrällä ensin kierros sulkua ja sitten kierros avoa. Uralla suoristus ja lävistäjälle. Lävistäjän keskellä ravin kautta vaihto ja sama homma uudelleen. Toistettiin tätä kuviota aika kauan, kunnes Raden alkaessa väsymään, jätin ympyrät pois ja työskenneltiin pelkästään isolla kaheksikolla. Sulkutaivutukset onnistui mielestäni tosi kivasti heti alkuun. Sain ite pidettyä painon oikein ja sisäjalan rentona, sisäkäsi pysy kivan pehmeenä kokoajan. Avot ympyrällä. Noh, ois ne voinut paremminkin mennä, mutta oli siellä sentään hyviä pätkiä. En vaan oikeen tiiä mikä siinä menee pieleen. Tunneilla ne onnistuu paremmin, ja itekseni tehdessä pyrin analysoimaan ja miettimään mitä teen eritavalla ettei suju. En vaan keksi sitä jotain. Pitää taas ens tunnilla koittaa painaa mieleen se onnistumisfiilis ja ettiä itsekseen samaa.

Vaihot tehtiin ravin kautta mahdollisimman vähillä raviaskeleilla. Kuitenkin niin että siirtyminen & ravi hyvälaatuiset. Eikä vaan rykäsemällä askellajista toiseen. Lentävää vaihtoa en tänään koittanut kertaakaan, saatiin muutama todella nopea vaihto ravinkautta ja se saa riittää. Alettiin molemmat jo siinä kohtaa väsähtää joten eikun ravissa eteen alas, satula talliin ja maastoon käppäilemään loppukäynnit.

Vesarin kautta läpimärkä Rade tarhaan piehtaroimaan, kyllä oli onnellinen hevonen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti