sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

[ 122 - Ypiksellä tapahtuu ]


Viimeviikon pe meillä loppu tunnit jo 12 aikoihin. Ensin meillä oli jalostuksen tentti, joka oli hämmentävän helppo. Kerrankin sain olla tyytyväinen mun laiskuudesta, sillä lukemiseen käytetty aika ois tällä kertaa ollu tuhlausta. Meni tosi hyvin, huomaa kyllä kun tunnilla jaksaa kuunnella niin jää ne asiat mieleenkin.

Eilen käytiin aamulla maastossa. Tehtiin kahen tunnin mittainen maastokävely, vain muutama pikkupätkä ravia. Sateestakin oli hyvä tauko just meiän lenkin ajaks, eli oltiin oikeaan aikaan liikkeellä. Vaikka huolimattomat kärrykuskit pistikin hevosten (ja meiän) hermot riekaleiks, Rade otti ihan rennosti mikä mua hämmens aika paljon. Se vaan katteli rentona ohikiitäviä kärryjä ja pari kertaa olis jopa halunnu lähtee kärryjen mukaan. Mukana ollu hevonen otti ekat ohitukset ihan rennosti, mutta kapealla tiellä isot koppakärryt ja ravissa ohittava kuski sai toisen hevosen lähes ojaan. Vois ihan oikeasti noi kuskit miettiä, että kaikki täälläpäin maastoilevat eivät ole täkäläisiä, ja miettiä miten hevonen kannattaa ohittaa. Täysillä päin ei taida olla se fiksuin ja turvallisin keino.

Maastoreissusta ja sen luomasta adrenaliinipiikistä toipuneena käytiin syömässä, jonka jälkeen siirryttiin opistohalliin seuraamaan oripäiviä. Tosi hienoja hevosia. Ei voi muuta sanoa. Suurin osa oli todella hyvin hoidettuja ja timmissä kunnossa, mua tosin jäi vähän vaivaavaan orien huono käytös. Joo ne on oreja, mut taluttajan niskaan/yli/ypäri/päin ei hypitä. Muutama aika vaarallisen näkönen tilanne kävi niinä hetkinä kun oltiin kattomassa, toivottavasti muina aikoina ei ollut noin rajua menoa. Aika pitkäveteistä  seuraaminen oli, aikataulu tuntu tosi sekavalta. Tapahtuu jotain jännää, tauko, yksi hevonen jolle esteet rakennettu hyppää, tauko, näytetään kaksi ponia, tauko, esteet taas kehissä ja kaks hyppää. Illalla oltiin kaikki aika väsyneitä, aamulla kuitenki herätty aikasin ja oltu sen jälkeen kokopäivä liikkeellä.

Tänään täällä on hallikenttäkisat ja tottakai meidän piti päästä katsomaan (ne itseasiassa pyörii juuri nyt, mut tultiin pitää henkinen paussi ja dataustuokio). Tuttujakin radoilla näkyi. Kouluratsastusta katsottiin vain muutama rata, jonka jälkeen siirryttiin esteradan puolelle. Siistejä ratoja, vain muutama semmoinen joiden aikana teki mieli sulkea silmänsä ja ajatella iloisia asioita (sekä toivoa parasta). Tähän mennessä hyvä meininki päällä, kohta syömään ja takas katsomaan. Iltapäivällä on vielä maneesimaastorata (jotenkin hulvikki yhdistelmä), joka on pakko päästä näkemään.

Huomenna alkaa taas koulu, vielä pieni rutistus niin tääkin lähijakso on hoidettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti