keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

[ 121 - Ypäjäelämää ]

Täällä taas ollaan oltu sunnuntaista lähtien. Matka tänne meni hienosti, Rade meni rekkaan ekalla ja matkusti tyytyväisenä parintunnin mittasen ajomatkan. Aina se vaan jaksaa yllättää mut, joskus sitä luulis että sen luonnolla se pistäis stopin ja toteis et nyt ei hei pysty, mut aina jos ei ekalla ni pienen suostuttelun jälkeen heti tokalla.

Tääl on ollu nyt pari ekaa päivää aika samallaisia, aikasin ylös ruokkii, aamupala, koulua, ruokkiksella taas ruokkii ja kävelyttää, koulunjälkee ridaus ja ruokinta. Samoin karsinoita on siivottu jokavälissä. Tarhaankin oon saanut Raden tungettua, ihan hetkeksi vaan tosin mut parempi sekin kun ei mitään. Tällä jaksolla meillä on yritysoppia, markkinointia, jalostusta ja kasvatusta (josta tosin eilen oli jo tentti). En tiedä tuleeko vielä lisää aineita, tosta lukkarista (joka on meistä ehkä yhellä) ei oikeen saa selvää ja musta tuntuu et se ehtii vaihtua useemmin ku meille edes kerrotaan.

Tänään tosiaan oli kasvatuksen näyttö, kysyttiin Suomen hippoksen toiminnasta, suokkien kantakirjauksesta, sukusiitoksesta ja jostain geenijutuista. Kuten äskeisestä voi päätellä, kaikki muu meni loistavasti - paitsi ne jotku geenijutut. Niihinkin osasin melkeen kaikkiin vastata, ei vaan tullu niin laajat ja hyvät vastaukset. Ainoostaan yks kohta tais jäädä tyhjäks, kun pää ei sanonu mitään ja vaikka kuinka mietti ja koitti palata siihen niin ei. Välillä näinkin, ei jaksa stressaa.

Huomenna meil on luvassa traktoriajo-näyttö (suom. Tallipihan kunnostus), eka ratsastusnäyttö ja jalostuksen tentti. Ainoo mistä panikoin on traktoriajo, mut sitä mä en voi nyt oikeen muuttaa. Jos en pääse läpi niin sit paremmalla onnella uudestaan. Ratsastusnäytön meen Radella ja voihan siinäkin tottakai jotain sattua, mut outoa kyllä oon aika varmalla jalalla. R on käyttäytynyt täällä tosi fiksusti, ei oo maneesit eikä vieraat hepat pelottanu. Ollaan käyty jopa kokeilemassa kävelykonetta ja sehän hoksas sen heti.

Päivitystä tulossa lisää, jahka koneelle taas ehtii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti