perjantai 1. heinäkuuta 2011

[ 76 - Kiireinen viikko .. ]

..Siksi ei ole tullut päivityksiä. Oon päässyt jokapäivä puol 5 - 5 ja siitä suoraan Raden luo. Kotona oltu vasta aikasintaan puoli 10. Laitan jo heti alkuun kiitokset kuvista Sannalle, jokaisen niistä saa vielä klimmaamalla isommaksi. Kaikki kuvat on tämän päivän tuuppailusessiosta.



Tää viikko on menny ihan hujauksessa. Oli ihanaa päästä pitämään niin paljon tunteja putkeen. Oppilaat oli tosi mukavia ja reippaita, vaikka helteet veikin mehut lähes kaikista, niin hepoista kuin ratsastajista.

Alempana kyseltiin miten suunnittelen tunteja, tällä viikolla en ole kamalasti suunnitelmia ehtinyt tehdä kun olen saanut tietää ryhmät aina samana aamuna. Maanantaina oli vaikein, tiesin ratsastajista vain nimet ja paperille kirjotetun tason. Onneks joku on keksinyt itsenäisen alkuverryttelyn. Sen aikana ehtii hyvin tarkkailla jokaista ratsastajaa, miten apujenkäyttö onnistuu, millainen istunta, toimiiko kemiat ponin kanssa jne. Siinä on hyvä katsoa asia mikä on jokaiselle / suurimmalle osalle ongelma ja lähteä työstämään. Jokaisen ratsastajan rajoissa tottakai.

Oon pitänyt Marille Radella tunteja jonkun verran, tarkotuksena on pitää 1-2 kertaa viikossa. On ihana huomata miten niiden yhteispeli alkaa sujua. Nyt ollaan keskitytty lähinnä istuntaan ja jalkojen asentoon. Tehtävät on ollu samalla Radelle haastavia, aika paljon kokoomista ja pidentämistä. Molemmat on joutunu hommiin.


Radelilla on ollu aika rento viikko, se sai rokotteet maanantaina joten pyhitettiin se lepopäiväksi. Tehtiin vähän maastakäsin hommia ja ihan vaan puuhailtiin yhdessä. Tiistaina kävin vähän selässä köpöttelemässä ilman satulaa, taidettiin olla kentällä n. 20 minuuttia yhteensä. Keskiviikkona oli kengitys, joka sekin sujui mukavasti. Poni pelkää Batterytölkkejä, mutta tommoset yleensä pelottavat toimenpiteet sujuu kuin vettä vaan. Keskiviikkona pidin myös valmennuksen Marille. Tehtiin suurimmaksi osaksi käynnissä hommia, keskityttiin silloin vaan ja ainoastaan Marin istuntaan. Torstaina menin vähän rankemmin, helteen takia Rade tosin hikos ihan läpimäräksi, joten käytiin pesulla.

Tänään tuuppailin rennosti ilman satulaa. Sanna oli mukana kuvaamassa (ja shoppailureissulla ennen tallille menoa). Mentiin vähän siirtymisiä ja väistöjä. Lähinnä kokoajan pääty ympyrällä, ihan vaan koska a) kamera on lähempänä ja b) Mulla on ongelmia välillä saada sisäpohje OIKEASTI läpi, joten ympyrällä työskentely on mulle tosi tehokasta harjottelua.

Käytiin kiertämässä Idän Ratsu ja Hööks. Mukaan lähti Idän Ratsusta aurinkonaamapääsuoja, joka osottautu valitettavasti liian pieneksi sekä haavoihin laitettavaa ötökänkarkote-tervaa. Hööksistä matkaan lähti punanen Gold Medalin satulahuopa, ötökkämyrkkyä sekä mulle alennuksesta musta kauluspaita.


Tiedossa on ihan mielettömän super viikonloppu, tänään oli rento päivä, huomenna heti aamusta hoitamaan Sissiä kisoihin ja illalla Radeilemaan ja Sunnuntaina aamulla Husöseen uittamaan poneja ja illalla on Ripsin valmennus. Ollaan muuten maanantaina menossa Raden, Sissin&Veeran ja Repen&Oonan kera maastoilemaan Husöseen. Toivotaan hyvää säätä!

4 kommenttia:

  1. eiku artsi tulee ei sissi :DD siis maastoilemaan (:

    VastaaPoista
  2. mitääääääääääää, oho. ajattelin artsii mut sissit vaa mieles >:

    VastaaPoista
  3. Sissi mieles kirjotukset pieles :DDD
    Sissi valtaa kaikkien aivot jotka sitä rapsuttelee :o

    VastaaPoista
  4. näköjäää >:O mut piukku unohtaa kaiken :--(

    VastaaPoista