maanantai 20. kesäkuuta 2011

[ 74 - Treenailua, treenailua ]

Nyt ollaan menty itsenäisesti pari viikkoa, ei oo oikeen aikataulut mätsänny niin että oltais valmennuksia saatu aikaseks. Ei se mitään, mulla on ohjeet miten Radea ratsastaa ja mihin kiinnittää huomiota. Rade kehittyy päivä päivältä, mutta pelkään että oma istuntani alkaa kärsimään jatkuvasta yksinmenosta. Mä ihan oikeasti tartten jonkun rääkymään kantapäätä alas ja nyrkkiä kiinni.

Tänään pääsin taas lisää harjoittelemaan ohjaamista. Vedin Turrella yhden maaston, olin seuraamassa yhtä maastoestetuntia ja pidin itse vielä yhden semmoisen. Maaston vetäminen osottautuikin yllättävän hankalaksi, on niin paljon huomioitavaa. Varsinkin äänen voimakkuus. Kentällä mun ääni alkaa jo kuulua aika hyvin ja muistan puhua kovaa - en huutaa. Maastoa vetäessä kuitenkaan mikään kovuus ei tuntunut riittävän, mun piti huutaa niin kovaa kun ääntä lähti ja silti ei kuulunut kunnolla jonon perälle.

Maastoesteiden pito oli helpompaa. Neuvominen tuli luontevammin ja ratsastajatkin pärjäsivät hienosti. Suoraan töistä meninkin sitten Raden luo.

Laitoin turvotettavat valmiiksi ja lähdin hakemaan ponia laitumelta. Tänään annettiin taas hyvin kiinni. Tehtiin hetki pihalla maastakäsin harjoituksia ja tutustuttiin vähän pelottaviin asioihin kuten batterytölkkiin ja Gina Tricotin muovikassiin. Rade on tosi ääni- sekä hajuherkkä, ja nyt pikkuhiljaa rakennetaan luottamusta toistemme välille sekä todetaan ettei vieras haju tai rapina syö pieniä Radeponeja.

Laitettiin Rade ulkona kuntoon, oli kuitenkin niin nätti ilma. Kentällä tehtiin väistöjä, siirtymisiä ja aika paljon taas laukkatyöskentelyjä. Siirtymät alkaa olla jo aika kivat, ainoastaan laukasta raviin tulee armotonta kipitystä ja altajuoksemista. Pitää nyt alkaa treenaamaan vatsalihaksia enemmän että pystyn kunnolla istumaan sen tahdin heti siirtymisen jälkeen. Otettiin ravissa myös kokoomista ja kyllä sieltä näppärä koottu askel löytyy.

Radessa oli ihmeen paljon virtaa tänään, se on harvoin noin energinen. Sekin voi olla, että pitkästä aikaa ei ollut sade tai paahtava helle vaan sopivan viileä keli. Ratsastuksen jälkeen pistin vielä kylmäsavet Radelle jalkoihin ja vietin sen kanssa ihan vaan aikaa. Putsattiin Marin kanssa kamat pihalla ja pian olikin aika lähteä kotia kohti.

© Hanna S.

Toivottavasti lauantaina on hyvä sää, oltaisiin lähössä pienellä porukalla juhannusmaastoon. Samoin loppuviikosta tekis mieli hypätä vähän, pitää nyt kattoa miten aikataulut mätsää, jos sais jonkun hyppykaverin mukaan.

Toivon vielä lisää noita toivepostauksia, tällä hetkellä on tullut jo mun "ratsastushistoria" sekä varustepostaus toiveet, odotan että saan noita vielä muutaman lisää, niin saan toivepostaussarjan. Samoin jos kaipaatte lisää noita ratsastukseen liittyviä ohjepostauksia, niin kertokaa vaan ja ideoikaa!

4 kommenttia:

  1. Kuulusko ton saven ihan oikeesti lähtee harjaamalla pois? Oon nyt käyttäny sitä pari kertaa liikutettavan jalkoihin, mutta aina sen saa seuraavana päivä vedellä ja sienellä hinkata pois.

    VastaaPoista
  2. Pakko vielä onnitella upean näköisestä- ja kuuloisesta hevosesta! :)

    VastaaPoista
  3. Noihin toivepostauksiin sen verran, että voisit tehdä esim. postauksen missä kerrot kun lähdet kilpailuihin, eli miten niihin valmistaudut. Jotain maastakäsin harjoituksia mitä teet ym. Ja itseäni kiinnostaa saada monen eri kirjoittajan näkemys sykeröiden tekemisestä, joten ehdotan sitä sinullekkin :) Olisi myös kiva kuulla miten suunnittelet erilaisia tunteja ja mihin eri asioihin silloin kiinnität huomiota :)

    Onnea vielä uudesta hevosesta, se on todella hieno =)

    VastaaPoista
  4. Oho tähän onkin tullut kivasti kommenttia!

    Kyllä toi savi lähtee ainakin harjaamalla pois tosi hyvin, kunhan vaan antaa kuivua kunnolla. Saa sitä kyllä kovalla harjalla hinkata, mut sillä lähtee ihan helposti :)

    Kiitos hyvistä ideoista, pitää laittaa korvan taakse. Ensi viikon pidänkin leiritunteja, joten varmasti kerron niistä enemmän. Kilpailuja on nyt vähän (valitettavasti), katotaan jos löytyisi seurakisoja läheltä ja syksyllä ainakin luvassa niistä paljon tietoa.

    Kiitos paljon onnitteluista, oon niin ilonen että hankin juuri tuon hevosen, vaikka epäröinkin paljon. Odotan varsinkin sitä, miten hyvä siitä tulee kunhan lihakset saadaan kuntoon. Se on lihaksettomana jo noin loistava :D

    VastaaPoista