perjantai 17. kesäkuuta 2011

[ 73 - Treenipäivä ]

Töissä on mennyt hyvin, oon jopa pitänyt tunteja ihan itsekin. Se on paljon helpompaa ja rennonpaa olla yksin kentänlaidalla, kun se että vieressä on joku tarkkailemassa. Vaikka sillon toisaalta saa neuvoja. Hyvin on kuitenkin mennyt ja tämäkin leiri hujahti vaan.


Raden kanssa ollaan jatkettu hartaasti lihastreeniä. Sillä on aika huono lihaskunto ja kesän tavoitteena on tosiaan lisätä sitä, samalla kehittäen meiän yhteistyötä ja löytää se yhteinen sävel.

Torstaina mentiin ihan kunnon hikitreeni, sekä minä että Rade valuttiin hikeä ton jälkeen. Mentiin vajaa kaks tuntia (tosin suurin osa siitä oli kevyttä verryttelyä). Aluksi mentiin kiemuroita, temponvaihteluita sekä väistöjä. Meni oikein kivasti. Rade kuunteli pohjetta jo alussa ja meni vain hetki saada se pohkeen ja ohjan väliin. Itse tehtävänä oli ne laukanvaihdot ja muutenkin laukkatyöskentely, koska se on tuottanut eniten ongelmia. Otettiin puomi avuksi vaihtoihin ja sen avulla ne sujuikin oikein nätisti, tuli vain muutama epäonnistunut yritys.

Vaihtojen lisäksi otettiin laukkasiirtymisiä, sekä kokoomista. Se on Radelle aika hankalaa  tällä hetkellä, eikä kokoomispiste ole kovin pieni. Kuitenkin sieltä irtoaa erittäin nättiä laukkaa koottunakin, odotan oikeasti innolla sitä, minkä näköstä se tulee olemaan oikeiden lihasten kera.

Hassua, että hankin itselleni perushevosen, jolla pääsen loppukokeet läpi (HeA , 110cm) ja jonka kanssa voisi rauhassa vähän treenailla, mutta mulla on nyt tosiaan alkanut kisajalka väpättää eli kisasuunnitelmiin tulee muutoksia. Syksyllä alkaa kisaaminen seuratasolla, aluksi ihan vaan heC ja heB, tavoitteena olisi saada aluelupa ensivuodeksi ja ottaa edes yksi startti sillä tasolla.


Esteille en ole vielä tarkempaa treeniohjelmaa miettinyt, tällä hetkellä käytössä vain koulusatula ja sillä en kamalasti halua hypätä. Tekee hallaa istunnalle ja samalla hevoselle se on epämukavaa kun selässä sählätään. Alan pikkuhiljaa kattelemaan meille jotain halpaa käytettyä yleis/estepenkkiä. Tällä hetkellä ollaan hypätty 70cm yksityisenä, tavote on ensi kevään väli-/pääsykokeet (oppisopimuksella toi systeemi toimii hiukan eri tavalla), jossa on 50cm pysty-100cm okseri. Pitää vaan alkaa hyppäämään, niin rutinoituu sekin molemmilla. Tai Radella se on jo hallussa, mulla ei.

Huomenna oli tarkotus lähteä maastoilemaan Husöseen, mutta luvatun sateen takia taidetaan tyytyä tuuppailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti