torstai 27. tammikuuta 2011

[ 53 - Tän päivänen tunti ]

Lokakuussa 2010

Tallilla olin joskus kolmen aikoihin ja linnottauduttiin porukalla toimistoon kyselemään kellä tänään mennään. Yllätyksiä ei tullut, kaikki saatiin vakkarilempparit. Onneksi.

Menin siis Aronilla jos tuosta ei hoksannut. Tunnilla mentiin sulkutaivutuksia ja "laukkaneliöitä" , eli treenattiin omien apujen käyttöä ja hevosen tasapainottamista - täydellinen tehtävä mulle ja ponille! Mulla avut välillä unohtuu ja ponin tasapainossa ei kauheasti kehumista. Tunti meni tosi hienosti ja saatiin kamalasti kehuja. Päätin nyt ilmottautua Aronilla siihen aikuisohjelmaan ja teen verkaksi samoja hommia mitä tänään tunnilla niin saan ponin (ja itseni) hereille ja tasapainoon. Tänään ei kaahotettu, vaan mentiin sievästi ♥
Tossa alkuverkkaa, tehtiin toi ensin käynnissä ja sitten ravissa. Meni tosi hyvin, avot oli aluksi hankalat, mutta muutaman kierroksen jälkeen nekin alkoivat sujua.


Toi tehtiin pelkästään käynnissä, ja meni tosi hienosti! Tehtiin kyseinen homma molempiin suuntiin ja edelliskertojen sähellykseen verrattuna oltiin huippuja. Volttityöskentelyn jälkeen tehtiin uralla ihan oikeita takaosakäännöksiä, jotka ei sitten menneetkään niin putkeen. Idea (taisi) löytyä molemmilta jossain vaiheessa, mut kärsivällisyys ei kuitenkaan riittänyt ihan loppuun asti..
Tää tehtävä oli ihan paras! Suosittelen kaikkia joilla on allaan huonotasapainoinen hevonen tekemään tätä. Ideana siis yllättää hevonen äkkinäisellä käännöksellä. Itse sain kulmat menemään tosi terävästi niin, että ajattelin ratsastavani seinää päin ja viimehetkellä käänsinkin hevosen. Joka kerta kannattaa kuitenkin kääntää eri kohasta, sillä tarkotuksena tosiaan hevosen yllättäminen ja oman tasapainonsa löytäminen. Lopuksi vaihettiin neliö pääty-ympyrään, jolla koottiin laukkaa ja onnistuttiin saamaan ponin kanssa koottua (ja hallittua!) laukkaa, oon vieläkin ihan ihmeissäni. Ihan uus juttu meille, tosiaan kehitytään kokoajan.

Toukokuussa 2010, tässä kuvassa oon tokaa kertaa Aronin selässä :)

Loppuverkka oli itsenäinen molempiin suuntiin. Aron sai tosi isot kehut. Harjasin sen nopeasti, loimitin ja lähdin pakkaamaan ratsastuskamojani - huomisesta tulee pitkä ja jännä päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti