sunnuntai 23. tammikuuta 2011

[ 50 - Poni on vaan niin super! ]

Menin torstain vakkaritunnin ja perjantain irtotunnin Aronilla. Torstaina tehtiin vastataivutuksia sekä vastalaukkoja. Meni tosi hienosti, saatiin muutamat onnistuneet vastalaukat molempiin suuntiin ja v-taivutukset meni kuin vanhoilta tekijöiltä. Opitaan joka kerta jotain uutta.

Hassua miten alle vuodessa voi edetä ratsukkona niin paljon. Toukokuussa ei selvitty 40cm pystystä - edes ravissa, suunnan mukaisen laukan nostamiseen saattoi mennä 10 minuuttia tai enemmän, tasapaino oli tuntematon käsite ja molemmilla meni herne nenään ekasta virheestä. Syksyllä hypättiin 85cm, laukat nousee jo hyvin - välillä kyllä löytyy tätä väärän laukan nostoa, eihän me nyt täydellisiä olla.

Aletaan ponin kanssa olla pikkuhiljaa jo tasapainoinen ratsukko, tai ainakin sinne päin ollaan menossa.

Perjantaina tunnilla tehtiin erilaisia tehtäviä kokorataleikkaalla. Tehtiin sille erilaisia siirtymisiä, temponvaihteluita ja jopa laukattiin sitä. Voi kyllä, Aronista puhuessa voidaan käyttää korostuksia ihan tavallisissa asioissa. Laukan rauhallisena pito on vieläkin hankalaa, mutta paranee kokoajan. Mutta, takasin lävistäjiin. Otettiin niitä siis laukassa, muut teki siinä erilaisia temppuja, mutta me tyydyttiin vaan saamaan rauhallinen ja pyörivä tahti. Muutamat lävistäjät meni erittäin hienosti. Loppuverkka oli muuten itsenäinen, mutta siihen piti lisätä joukkoon raviväistöjä molemmista pohkeista. Olin jo unohtanut miten mukava poni on väistöillä. Se on niissä ihan ekstrahyvä.

Ei oo nyt tapahtunu siis kauheesti muuta ku Aronia. Olin to-la vapaalla ja tänään oli ihan tavallinen, rento työpäivä. Yksi ilmotusasia mulla tosin on, hevosjahtiin liittyen. Löysin yhen tosi lupaavan olosen ruunan (se edellinen meni puihin, valitettavasti) ja perjantaina on roadtrippi tiedossa kun lähetään koeratsastamaan se yhessä kaverini kanssa! Hevonen asuu siis vähän pidemmällä tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti