keskiviikko 19. tammikuuta 2011

[ 49 - Tiistain tunti etc ]

Tiistaina mulla oli taas tunti. Menin Aaronilla ja teemana oli suoruus ja apujen läpisaanti. Tosi tehokas ja hyödyllinen tehtävä, Poni oli tosi hieno. Vaikka taas innostu pukittelemaan aika paljon. Opettajakin nauroi että käynnissä ja ravissa oltais helppo B, mutta laukassa ehkä perusmerkkiluokkaa. Miten niin holtitonta menoa?

Alkuverkka oli aika itsenäinen, tehtiin siirtymisiä ja taivutteluja, sitten alotettiinkin tunti.
(Huomatkaa HIENOT piirrustukseni!)

Ekana tehtiin siis lävistäjää ravissa, ilman pysähdystä, ja hevosen piti olla "niin suora että tyhmempi luulis ettei sillä ole takapäätä ollenkaan", mikä on yllättävän vaikeaa toteuttaa. Löytyi sieltä kuitenki lopulta oikeat avut, taas todettiin että ne puolipidätteet on oikeasti ihan tärkeitä, ja päästiin lähes viivotinsuoriksi. Käännyttiin jokatoinen oikealle ja vasemalle, tehden ensin n. 10 metrin voltit, joiden jälkeen siirtyminen käyntiin ja uralla väistöt. Lyhyellä sivulla raviin ja koko rumba uusiksi.

Sitten alettiin tekemään väistöjä keskihalkaisijalla, jotka sujuivat paljon paremmin koska apujen piti oikeasti olla oikeassa kohtaa oikealla hetkellä - ei voinutkaan unohtaa ulkopohjetta ja nojailla seinään. Aluksi käännyttiin taas molempiin suuntiin laukkaamaan, kunnes tehtävää vähän vaikeutettiin. Ensin halkaisijalla väistö toisesta pohkeesta - suoristus - toisesta pohkeesta, sitten uralle oikealle ja laukannosto , voltti vapaavalintaiseen kohtaan ja pitkänsivun lopulla käyntiin. Aron oli ihan liekeissä pohkeenväistöissä ja saatiin mielettömästi kehuja, laukasta en sitten sano mitään. Armotonta kaahotusta, pukittelua ja äkkinäisiä siirtymisiä raviin.

Lopulta alkoi laukatkin sujua ihan hyvin, aloin saamaan sitä vähän hallitummaksi ja ohjaus alko pelittää. Loppuverkka oli itsenäinen, ravailua ja kaartelua molempiin suuntiin ja lopuksi pitkät ohjat. Tunnin jälkeen ruokikselle ja siitä ottamaan hevosia sisälle.

Loppuhuipennukseksi vielä kerron, että pääsin tänään klippaamaan ekaa kertaa! Turre rassukka joutui koekaniiniksi. Minä siis vetäsin vaan muutaman vedon klipperillä, en herranjestas koko hevosta trimmannut. Innostuttiin kuitenkin vähän kuvioimaan ja nyt ponin ahteria koristaa toisella puolen salama ja toisella sydän - jonka minä klippasin!
Klippaus vielä kesken kuvan ottamiskohassa, ei Turre noin sottaseks jääny. Onneks. Mutta eiks toi sydän ookki hieno!

Nyt takas kouluhommien, ihanat etätehtävät hengitystieinfektioista, talli-ilmasta ja hankositeiden revähdyksestä. Aattelin myös saada viimein luettua Kyra K.n loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti