maanantai 14. kesäkuuta 2010

[ 020 - Estekurssi, päivä 1 ]

Tänään siis alkoi neljäpäiväinen estekurssi, jonka päätteeksi suoritetaan B estemerkki. Kallen ollessa (suosituimpana) leirihevosena ja vielä kevyellä liikunnalla vaihtui maasturi kevyempään malliin, Amigoon.Tunti alkoi huonosti; ulkopohjetta sai runnoa läpi raa'alla voimalla sekä raipalla, Amigo olisi mielummin mennyt pää taivaissa tai kaula pitkänä ja vaihteita löytyi kaksi, täysillä eteenpäin tai etanavauhti. Kuitenkin hetken taistelun jälkeen löydettiin yhteinen sävel ja menosta tuli siistimpää ja hallitumpaa.

Ensin mentiin tempoharjoituksia puomisarjoilla, jotka ensin meni päin !#\@%&, mutta muutaman epäonnistumisen jälkeen saatiin hyviäkin suorituksia.

Puomien jälkeen mentiin innaria ja suurimmaksi tavoitteekseni otin eteenpäin katsomisen. Kuulun siis niihin valittuihin jotka tykkäävät hypätessä tarkkailla hevosen etujalkoja sekä maata. Amigo meni hyvässä linjassa ja katse pysyi ylhäällä.Innarin jälkeen hypättiin vielä muutama hyppy kierros laukkaa, lyhyellä sivulla raviin, ravissa kokorataleikkaa, sen keskellä sarja, niillä laukka, uralla raviin-tekniikalla ja hyvin meni. Siitä tehtävästä ei valitettavasti edustuskelpoista kuvaa ole.

Estetunnin kunniaksi sisäinen tuupparini heräsi ja odotteluaikana vääntelin omia kiemuroitani. Huomista odotellessa!

3 kommenttia: