sunnuntai 16. toukokuuta 2010

[ 017 - Netti ei toimi vieläkään ]

Valitan vieläkin vähiä päivityksiä, rankkojen työpäivien sekä netin toimivuudettomuuden takia saa kirjoitettua mitään. Niin ja tosiaan koneen buutatessa itsensä (syystä jota kukaan ei tiedä), lähti kaikki kuvat ja videot, joten kuvattomat päivitykset lisääntyy. Kootaan nyt silti tähän viimeajan heppailuja.

Tänään olin ensimmäistä kertaa viikonloppuvuorossa. Olin ihanasti ajoissa ja aloitin ruokkimalla ns. uuden tallin hevoset, siitä vaatteiden vaihdon kautta talikonvarteen ja karsinoita putsaamaan! Hiki valuu, kunto nousee ja toivon samalla timmiytyväni. Nopeudun putsaamishommissa koko ajan ja pian olen toivotussa putsaus nopeudessa. Lappaamisen ohessa laitoin kylmättäviä yksitellen vesarin letkuhärdelliin (kyseessä siis pesuletkuun kiinnitettävä letkulaite josta menee jokaiseen jalkaan omat "kylmäysrenkaat. Oikeaa nimeä en tiedä ja saa toki valistaa).

Uuden putsattuani lähdin vanhalle puolelle, jossa sijaitsee monia eri tallirakennuksia. Putsasin niistä osan (jaettiin siivoushommat puoliksi samaan aikaan vuorossa olevan kanssa), jonka jälkeen oli aika pitää ruokis. Valmis lohikala-mitälie -keittoa (iu) ja kiskasta haettu limu. Ruuan jälkeen alettiin hoitamaan potilaita ja muita erityistoimenpiteitä vaativia yksilöitä. Kylmäilyä ja erinäisten tököttien laittamista sekä kävelyttelyä. Kiire oli, mutta olkoon; Hevoset hoidetaan vaikka mikä olisi.

Potilaiden hoidon jälkeen olikin aika laittaa päiväheinät, joiden jälkeen (ei tietenkään heti perään) laitettiin päiväkaurat. Nämä hoidettua lähdin vielä ratsastamaan, pimeä maneesi oli ihanan viileä ja ponikin jaksoi paljon paremmin. Kyseessä on siis ns. remonttiponi, jota koitetaan saada parempikuntoiseksi ja -käytöksiseksi. Tavoitteena että voitais typykkä laittaa tunneille joku päivä. Maneesin ikkunoista tuli pieniä valonsäteitä, jotka vähän ponia kummastutti ja välillä vähän pelottikin. Kuitenkin meni oikein hyvin, nurkkien kummituksista huolimatta. Tehtiin vähän väistöjä, siirtymisiä, erilaisia kouluradan reittejä ja kokeiltiinpas avojakin. Tarkoituksena oli vielä lähteä loppukäynneille maastoon, mutta päätin kuitenkin pysyä maneesin viileydessä ja varjossa. Vein ponin talliin, hoidin sen kunnolla ja pyyhkäisin suitsia. Vaatteiden vaihdon ja tuntien ylöskirjaamisen kautta lähdin kotia kohti.

Mä oon kyllä niin sitä mieltä että hevosala on niin oikea paikka mulle. Aamulla on kiva herätä, kun pääsee tekemään itselleen tärkeää ja rakasta hommaa sekä oppimaan paljon uutta. Näiden muutamien työviikkojen aikana on opittu paljon uutta ruokinnasta, erilaisten haavojen/vaivojen hoitamisesta sekä madotuksesta.

Tuli tossa muuten ilmottauduttua toisellekkin estekurssille kesällä! Kesäkuun puolivälissä B-merkin suoritus (tai feilaus) sekä heinäkuun alussa taktiikkaan keskittyvä estekurssi. Me likey!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti