keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

[ 013 - Eilinen heppapäivä ]

En eilen jaksanut kirjoittaa, olin kotona vasta 10 aikoihin ja menin melkeen heti nukkumaan. Olin siis ratsastamassa Dotsilla ja sen jälkeen tein vielä tallihommat.

Tallilla olin vähän ennen kuutta, vaihoin ratsastuskamat päälle ja otin harjat valmiiksi ulos. Hevosten omistaja piti tyttärelleen tuntia ja menin siinä samalla ratsastelemaan Dotsilla. Harjattiin hevoset ja huomattiin molemmissa pientä yhteenoton merkkiä, äiti-tytär -kriisi ollut selvästi menossa. Naarmut olivat kuitenkin niin pieniä ja ummessa ettei niille tarvinnut oikeastaan mitään tehdä. Hevoset valmiiksi laitettuamme noustiin pihalla selkään ja lähdettiin kävelemään kentälle päin, matka on juuri sen mittainen että saa käveltyä hyvät alkukäynnit.

Kentälle päästyämme Omistaja meni Staesyn ja tyttärensä kanssa toiseen päähän työskentelemään liinassa, joten itselleni jäi loput kentästä vapaaseen käyttöön. Aloitin käyntityöskentelyllä; taivutuksia kiemuroilla ja ympyröillä, asetteluja sekä vähän pohkeenväistöä. Ravissa työskentely jatkui aika samalla tavalla, tosin väistöt vaihdoin temmonvaihdeluihin, jotka suvuivat muuten erittäin hyvin. Dotsi on niin nuoreksi erittäin kuuliainen ja osaava. Ravailun jälkeen otettiin hetki käyntiä löysemmällä ohjalla, jonka jälkeen otin laukkaa ympyrällä. Ensin oikeaan suuntaan. Meni oikein hienosti, otettiin myös suoralla muutamat lisäykset. Vasempaan kierrokseen ei sitten mennytkään ihan niin hyvin, Dotsille vaikeampi suunta, joten keskityttiin pelkästään siihen että saatiin oikea laukka nousemaan. Sain muutaman oikein hyvän noston ympyrällä sekä suorallakin tuli muutama erittäin kehuttava nosto. Loppuverkaksi otettiin siirtymisiä ja lisää kävelytreeniä, tyttö rentoutui hyvin ja sain mukavasti pyöreyttäkin siihen.

Loppukäynneistä ei tarvinnut välittää, ne saatiin kuitenkin takasin tallille kävellessä. Suunnilleen tunti meni ratsastaessa ja takaisin saavuttua vietiin hevoset harjauksen kautta tarhaan. Kävin heittämässä kypärän varustehuoneeseen ja join vettä, melkeen puol litraa. Tais iskeä jano, ei voi muuta sanoa. Pikkasen juomatauon jälkeen kävin heittämässä tarhaan vähän heinää ja aloitin karsinoiden siivoamisen. Molemmilta lähti erittäin vähän tavaraa lantalaan, mutta lisäsin silti vähän puruja molemmille. Laitoin uudet vedet sekä loput iltaheinistä. Kävin laittamassa kaurat ämpäreihin ja niitä heilutellessani sain molemmat menemään itsenäisesti sisälle omiin bokseihinsa, kätevää. Annoin kaurat molemmille, laitoin aamuheinät tarhaan ja vaatteiden vaihdon kautta (sekä vielä enemmän vedenjuomisen) lähdin kotiin päin.

Puhuttiin vielä Staesyn sekä Dotsin omistajan kanssa, että voitaisiin joku kerta laittaa esteet kasaan ja lähteä kentälle hyppäämään. Enemmän kuin hyvä ajatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti