torstai 15. huhtikuuta 2010

[ 010 - Sateinen & harmaa päivä ]

Herätys puol yhdeltätoista, kyllä mä itekseni aikasemmin herään. Ihan vaan varmuudeks, vaikka yleensä herään 9-10, mutta on välillä sitä tultua kahen aikoihin ylös noustua. Kuitenkin heräsin puolkymmeneltä, hoidin aamutoimet ja lähdin tallille.

Tänään oli tarkotus tulla kengittäjä, mutta autovian takia Steisi sekä Dodo saavat odottaa lauantaihin asti. Tänään en tarttunutkaan talikkoon vaan tyhjensin karsinat kokonaan lapiolla. Vaikka melkeen kaikki kuivikkeet oli jo otettu pois, lähti silti vielä kolme kottarillista lantalaan. Laitoin molemmille reippaasti puruja ja niitä levitellessäni sotkin jalkani ja kenkäni niihin kokonaan. Ei se mitään, rapatessa kuuluu roiskua.
Vastapesty kippo ja heti ihan kurassa, onneksi sisältä kuitenkin puhas!

Purut laitettuani heitin päiväheinät tytöille tarhaan ja aloin tiskaamaan kippoja. Hinkkasin ruoka- sekä juomakipot kunnolla. Ainoa missä tingin oli tarhan vesiastia, putsasin sen kunnolla vaan sisäpuolelta. Se olis kuitenkin ollu mutanen heti tarhaan laitettua. Niin siinä oikeestaan kävikin. Laiton vesiastiat omille paikoilleen ja täytin ne vedellä. Tein vielä pienen uudelleenhuuhtelun ruokakipoille ja laitoin ne ulos kuivumaan. Laitoin iltaheinät talliin valmiiksi ja päiväkaurat ulos, tällä kertaa ilman kippoja.
Harjasin molemmat vielä pikaisesti ja putsasin harjat sen jälkeen. Kyllä tuli kunnon lihastreeni kun sai ensin lapioida ja vesiämpärit painaa vieläkin ihan mielettömästi, onneks oon kuitenkin alkanut (jo) tottua niiden painoon sekä oppinut hyviä kantotapoja. Nyt pysyy vesi ämpärissä eikä mua satu selkään! Lähtiessäni moikkasin vielä tyttöjen omistajaa ja puhuttiin että ensi viikolla voisin siistiä tytöt ja mennä joku päivä Dotsilla ratsastamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti