lauantai 10. huhtikuuta 2010

[ 007 - Kevättä ilmassa ]

Menin tallille vähän yhdeksän jälkeen. Turre meni pelkästään toiselle tunnille, Kalle taas meni tunteja jopa kolme. Se onkin nuori ja reipas, Turre jo vähän vanhempi joten rennot päivät vaan hyväksi sille. Talliin päästyäni iski paniikki, Kallen karsinassa luki toisen hevosen nimi! Kuitenkin onnekseni huomasin että Kalle oli muuttanut Turren viereiseen karsinaan. Voiko parempaa toivoa, ykköspojat vierekkäisissä bokseissa. Autoin Turren ratsastajaa samalla kun laitoin Kallen kuntoon, opettaja veti sillä maaston joten sitä ei ollut ratsastaja tunnille laittamassa.

Tunnin aikana Kallen uusi hoitaja tuli paikalle, oltiin aiemmin sovittu että teen pienen opastuksen hoitamista varten. Pakko myöntää, että tuntui vähän turhalta; Uusi hoitaja osasi paljon enemmän mitä odotin, löytyi hyvä hoitaja jonka käsiin uskallan Kallen jättää. Käytiin läpi hoitopäivän hommat kuppien putsaamisesta kaikeen mitä mieleen tuli, sekä katottiin suitsien osiin purkaus sekä kokoaminen. Mukavalta vaikutti ja uskon että pärjää Kallen kanssa hienosti.

Opaskierroksen jälkeen harjasin Turren vielä kunnolla sekä vietin sen kanssa laatuaikaa. Putsasin myös sen varusteet sekä harjat, samalla Hantsuli kirjoitti puolestani oikein tervejärkiset hoitokertomukset molempien hoitopäikkyihin. Varusteiden hoitoon meni niin vähän aikaa että ehdimme myös tunteja kuvailemaan sekä suunnittelemaan osallistumistani seuraaviin koulukisoihin. Mitäköhän siitäkin tulee?
Kalle tänään tunnilla

Laitoin Kallen seuraavalle tunnille ja jäin kentänlaidalle nauttimaan auringosta, samalla katsellen tuntia ja ottaen kuvaa toisensa perään. Tunnin jälkeen Kalle vielä vähän puuskutti ja ratsastajan toiveesta lähdin taluttelemaan sitä vielä lähimaastoon, ettei talliin menisi ihan hengästyneenä. Pitkää lenkkiä ei kuitenkaan tehty, toisella oli vähän liikaa energiaa ja toisten hevosten puuttuminen kummastutti. Tyydyimme siis tekemään noin 15 minuutin rennon kävelylenkin samalla harjoitellen nätisti vierellä kävelyä. Kävelykoulutus on tainnut tuottaa tulosta, poitsuli kävelee vierellä jo paljon paremmin eikä kokoaikaa pyri minusta ohi. Putsasin sen jälkeen uudestaan Kallen kamoja, oli sen verran kuraan mennyt kentällä ollessa. Katsoin nopeasti turren karsinaan, kun näytti jotenkin tyhjältä ja siellä herra löhöilikin tosi sulosesti. Oli pakko mennä vähän häiritsemään ja halimaan, onneks Turre ei semmosesta häirinny. Tykkää vaan kun voi köllöttää ja joku rapsuttelee.
Ruokatauon jälkeen olikin aika poitsun mennä seuraavalle tunnille. Harjasin vielä nopeasti kurat sen jaloista ja laitoin sen yhdessä ratsastajan kanssa valmiiksi. Saatoin ratsukon parkkipaikalle, jonne kyyti saapuikin samaan aikaan kanssani.

Tähän loppuun vielä linkkiä tänään otettuihin kuviin, itsensä bonganneet voivat kopioida kuvia omaan käyttöönsä, mielellään copyrighttien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti