perjantai 30. syyskuuta 2011

[ 98 - Ekat näytöt ohi! ]

Ihan melkeen nappiinhan ne näytöt meni! Tallinäyttöä en stressannut missään vaiheessa, meni ihan putkeen, paitsi sain lähes totaalisen blackoutin kun piti kertoa heinistä. Seivasin hyvin itteni siinä tilanteessa ja sain lopulta ihan kivasti seliteltyä. Sen jälkeen olikin varustenäytön vuoro. Vähän jännäsin siinä venaillessani, mutta kun saatiin näyttö käyntiin, olin aivan liekeissä. Kerroin ummet ja lammet varusteista, näytin miten ne sovitetaan ja tsekkasin että kaikki on ehjää. Löysin jopa "killerin", joka tosin ei ollut tarkoituksenmukainen. Yksi vastinhihnoista lähti lähes irti kun kokeilin ompeleita. Hyvä että oli se satula testattavana...

Sitten tuli se pahin. Kengitysnäyttö. Mä jännäsin sitä ihan hirveesti, tärisin näkyvästi päästä varpaisiin ja opettajakin tuli jo ihmettelemään että mikä mulla on kun oon ihan kalpeena ja tutisen. Siinä sitten koitin kerätä itteeni hetken, kunnes mut kutsuttiin aloittamaan. Alku meni huonosti. Meinasin ottaa väärät pihdit, enkä meinannut saada hakattua kotkauksia pois, kun kädet tärisi niin paljon. Vasta raspailun ja kengän suoristamisen jälkeen alkoi ees vähän tärinä helpottaa. Naulaus meni hyvin, samoin kotkaaminen. Hevonen ei vaan ollut kovin yhteistyöhalunen (ei voi syyttää, se oli seissyt siinä jo 2 tuntia). Nojaili muhun kunnolla, ja sillon kun ei nojannut niin repi jalkaansa tauotta. Nyt on reisilihakset hitusen kipeenä ton takia.

Kengityssession jälkeen multa vielä kyseltiin kaikkea, piti selittää mm. mikä on jänispatti, missä on takapolvi, paljon niveliä on etupolvessa ja vastata jalka-asentopommitukseen. Osasin vastata jokaseen kysymykseen, hyvä minä!

Siitäkin näytöstä pääsin läpi! Siis ihan oikeesti minä, joka oon kengittänyt kerran marraskuussa, toukokuussa ja viimeviikolla. Enkä sillonkaan tehnyt kokohommaa. Ei se oikeasti ollutkaan niin hankalaa kuin kuvittelin, aika simppeliä ja ihan hauskaakin puuhaa. Nyt ollaan taas askelta lähempänä valmistumista!

Tänään viimesen kokeen, tuotantoympäristö, jälkeen en lähtenykkään kotiin vaan jäin tänne kisahengailemaan. Veera ja kummpanit saapu tentin aikana huudeille ja menin sieltä kurssarin kautta puunaamaan Sissiä. Tänään luokkana oli 90cm, yks tyhmästä virheestä johtuva kielto tuli, mutta muuten rata meni tosi hienosti. Sai taas istua ylpeenä kattomassa. Radan jälkeen Veera käveli Sissin selästä ja mä oottelin tallissa. Otettiin Sissiltä kamat pois ja pesasin sen vesarissa. Laitettiin linimentit jalkaan ja jätettiin poni kuivumaan karsinaansa. Kateltiin 110cm ja 120cm luokan alku.

Tosi kivoja ratoja monella, paljon hyviä suorituksia ja ihanan vähän tippumisia. Lyhyesti sanottuna aika onnistunut ja kiva kisapäivä. Nyt hengaillaan Veeran kanssa hotellissa (ei enää kurssaria!) ja analysoidaan videokamerasta sen rataa (samalla BB:tä kattoen..).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti