lauantai 17. syyskuuta 2011

[ 94 - Kysymyspostaus ]

Kysymyksiä tuli lopulta ihan kivasti ja pahoitteluna tän viikon kiireisyydestä (ja tän hetken kipeydestä) saatte kaks postausta samana päivänä! Tällä viikolla on ollut ihan kiva työviikko ja Rade on toiminut tosi hienosti. Sain viimein myös omat kanget ja nyt on niilläkin pistetty tuupaten menemään.

Mutta nyt niihin kysymyksiin !

MINÄ / SEKALAISTA

Kuinka pitkä oot?
- 167 cm, tosi kiva pituus. En oo pätkä, mut en erityisen pitkäkään!

Millaista musiikkia kuuntelet?
- Aika laidasta laitaan. Tällä hetkellä eniten kuuntelussa taitaa olla Anberlin, Muse, Cascada ja Foo Fighers. Lempibändi on kuitenkin Nirvana.

Luetko paljon? +millaisia kirjoja luet.
- Yritän lukea paljon. Pääasiassa hevoskirjallisuutta (Monty Robertsit ja Kyrat), mutta muita lemppareita on The Boy in Stripped Pyjama. Psyko ja Harry Potterit. Luen aika paljon kaikkea, mutta tosi vähän kauhukirjoja, koska ne on pelottavia.

Lempileffa?
- APUA. Tää on vaikee. Death Proof ja Dude Where's My Car on ainakin kärkisijoilla. Ja melkeen kaikki missä on Johnny Depp ( ♥ )

Millaisia blogeja luet?
- Mielenkiintosia. Semmosia joiden kirjottaja saa tylsistäkin jutuista mielenkiintosia. Lifestyleblogit kiinnostaa tosin vähiten.

Lempiblogisi?
- Suurin osa lempiblogeistani on kavereitteni kirjoittamia. Nyt voisin mainita kuitenkin  jonkun semmosen, joka ei niihin kuulu. Sanotaan vaikka Pennie's .

Pahin pelkosi?
- Hämähäkit ja pimeä. Niin ja okserit.

millä kameralla noita kuvia on otettu? :)
- Canon eos 450D

Opiskelet blogisi mukaan ypäjällä oppisopimuksella tuleeko rade mukaan kun teillä on lähijakso? :)
- Tarkoitus olisi, tällä kertaa Rade ei tosin mukaan pääse. En pysty ton olkapään takia vielä ratsastamaan täyspäiväisesti, joten Radelle on parempi jäädä kotiin muiden liikutettavaksi.


HEVOSET

Ootko koskaan perehtyny LH:seen, eli luontainen hevosmiestaito?
- Mahdollisimman paljon.


Kuinka usein juoksutat Radea?
- Todella vähän. Suurinpana syynä se, että mulla ei ole kunnon juoksutusvälineitä. Lähinnä juoksutan hetken liinassa "avut läpi" ja sitten päästän vapaana riekkumaan.

Kuinka usein käyt Raden kanssa valmennuksissa/tunneilla?
- Mahdollisimman paljon, mutta silti liian vähän. Mulla on aika vaihtuvat työajat, mitkä hankaloittaa vakituisen valmennusajan pitämistä. Pyrin saamaan valmennuksia aina kun aikataulut kohtaavat.

Miten usein käytte maastossa?
- Käydään lähes päivittäin edes kävelemässä. Meillä omat maastot on tosin vähän nihkeet, että siellä ei paljon muuta voi edes tehä. Pari kertaa oon ravaillu ja kerran vähän laukkailinkin. Sänkkärit olis, mutta sateiden takia ne meni ihan pilalle. Mutta joo, ellei nyt tuu tikkuja taivaalta niin joka päivä.

Missä rade asustaa?
 - Rade asuu Östersundomissa sijaitsevalla yksityistallilla.

Mitä merkkiä suosit omissa ja raden varusteissa?
- Omissa KL ja B // Vertigo, myös todella paljon Horzen vaatteita tulee ostettua. Radella on aika paljon Eskadronin, Gold Medalin ja Claridge Housen varusteita. Niin ja ratsastushanskoissa käytän ainoastaan Roeckliä. Se on vähän niinkun tapa jo.

oon varmaan kysynny aikasemminkii mutta mistä löysit Raden ?
ja sitten vielä montaa hevosta kokeilit ennen kun Raden valitsit vai oliko ekalla valinnalla hyvä?
- Rade löytyi Ht.netin keskustelupalstalta. Tais olla Ratsastusosio. Kerran vaan kävin kokeilemassa ja olin niin myyty, että päätös oli heti varma. Samoin fakta, että Rade asui sillon 300 kilometrin päässä minusta pisti ylimääräset kokeilukerrat jäähylle.

Alunperin mun piti ostaa mun kaverin estehevonen, mutta sen ollessa epäsopiva aloin oikeasti etsimään. Rade taisi olla 5 mitä kokeilin. Mulla oli samaan aikaan muutama muukin harkinnassa, mutta R vei voiton.

Hej, mitä kirjoja suosittelet, jos haluaa opiskella jotain hevosen eleistä ja käyttäytymisestä? Tai ylipäänsä tutustua hevoseen?
- Monty Robertsin Hevoskuiskaajan käsikirja. Sillä pääsee hyvin alkuun ja pärjää pitkälle.

kerro radeliinin treenistä sillee niiku et mitä teette.
- Itsenäisesti tehään aika paljon kaikkea. Parina kertana viikossa on "kunnolla hikeen" teema, samoin on kaksi palautuvaa päivää ja 2-3 "normaalia" ratsastuskertaa. Valmennuksissa keskitytään kaikkiin miljooniin virheisiin ja treenataan katse loppukokeissa.

potrapoika hän on iha itte, mutta mitkä sun tavotteet on tän syksyn aikana?
- Tän syksyn aikana ois tarkotus hyppää esteissä kasikymppii, ehkä ysikymppii ratana ja kisailla helppoa B:tä. Eli yleisesti kehittyä ratsukkona ja oppia tuntemaan toisiamme paremmin.

miksei radeliinista tullu raipea?!?!?!?!
- Koska kaikki tuns sen jo Radena, tosin kun kukaan ei nää tai kuule niin sanon sitä Raipeliiniks.

Voisit tuntea mun tuskan jonka joudun kokemaan videopostauksen muodossa, ja kertomaan Raden loimituksesta nyt kun tulloo syksy ja sitte myös talven suunnitelmista ;D
- Radea ei vielä loimiteta, sillä se viettää vielä laidunkauden rippeitä ja sinne ei saa loimittaa. Kuitenkin heti tarhoihin siirryttyä olisi tarkotus alkaa sadeloimittaa. Samoin talvella koittava klippaus pistää loimihärdellin voittoonsa ♥ Ja videopostauksia tulee heti, ku joku tulee videokuvaamaan meitä!

2 kommenttia: