lauantai 19. helmikuuta 2011

[ 57 - Pakkaspäivä ]

Staesy (taustalla Dots) , Kiitokset kuvasta Lotta A.

Eilinen oli kyllä jo kylmyyden huipentuma. Kaheksalta aamulla Husössä oli pakkasta -30 astetta. Pistettiin hevoset pihalle vaan hetkeksi, ei niitä kuitenkaan viititä sisällä koko päivää pitää. Kyllä noi on sen verran luolamieshevosia että ne ei pakkasesta hätkähdä.

Työpäivä meni ihan kivasti, vaikka välillä tuntu että siivottavat karsinat ei lopu ikinä. Täytin myös viikonloppua varten heinät muutamaan talliin ja katoksen alle vielä aamukuivat. Niiden pitää siis riittää la, su ja ma aamuiksi, sekä noissa muutamassa pikkutallissa pitää olla heinät aamuiksi, päiviksi ja illoiksi. Onneksi niissä asuu vaan kolme pientä ponia, joten mistään mielettömistä heinämääristä ei ole kyse.

Työpäivä sujui nopeasti ja päätettiin meiän harjottelijan kanssa mennä päivän päätteeksi vielä tunnille. Tai no, opettaja sitä kyseli jos haluttais tulla. Eilen oli vaan muutama hevostunti koko päivän aikana. Ite menin Aronilla ilmansatulaa (voi kyllä) ja Harjottelijamme meni Ellellä. Myöskin ilmansatulaa. Onneksi Ponilla oli loimi päällä, tuli aika paljon pukkia ja säntäilyjä. Pakkanen tekee ponille terää. Oon aika yllättynyt että tosissaan pysyin siellä selässä, Aron säikähti muutaman kerran aika paljon ja teki uukkareita ja lisää pukkeja sen takia. Luulin että mulla on tosi huono tasapaino, mut näköjään se on kehittynyt. Sain myös otettua mun uuden kypärän käyttöön. Tai no, eilen oikeastaan "korkkasin" sen kun käytiin maastossa kävelemässä, mutta nyt se oli ekaa kertaa ihan tuntikäytössä.

Tilasin siis itselleni Charles Owenin Hamptonin. Uus kypärä piti hankkia ja yhessä nettikaupassa sattui olemaan alennuksessa nuo kypärät. Oon nyt muutenkin ostellut Hevosta varten aika paljon kaikenlaista, mulla on sille jo pintelit, suitset, riimu & naru sekä linimenttiä. Alan tälleen pikkuhiljaa ostamaan tavaroita sille, niin ei tarvii Hepan saapuessa ostella kamalia määriä. Itselleni en oo nyt lähiaikoina ostanu muuta kun Horzen mustan talvitakin ja tuon kypärän. Seuraavana kiikarissa olisi nahkasaappaanvarret sekä satulahuopia.

Yleensä blogeilla on kirppiksiä, mutta mä voisinkin laittaa tähän ilmotusta että ostetaan tavaraa. Jos jollain on 155 kokosia loimia tai Full kokosia riimuja tai jotain muuta ylimäärästä hevoselle soveltuvaa 'roinaa' niin ottakkee yhteyttä!

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Minkälaista heppatavaraa tarvit.. mulla olis aika paljon satulahuopia, sit löytyy M kokoset suojat (eteen ja taakse), sit on kaikenlaisia harjoja ylimääräsenä, sit olis full-koon riimu...

    tuolla on kuvia: https://picasaweb.google.com/marika.ramo/MyytavatVarusteet?fgl=true&pli=1#

    jos joku kiinnostaa niin ota yhteyttä: marika.ramo@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Laitan sulle viestiä noista :)

    VastaaPoista