tiistai 6. huhtikuuta 2010

[ 003 ]

Tänään Husössä Turren ja Kallen luona. Aurinko paistoi, omalla tunnilla hypättiin esteitä ja ne meni enemmän kuin hyvin. Vaihdoin jopa kesän estekurssitoiveen Kalleksi, se oli niin hieno että haluan mennä sen juuri sillä.

Tallille saavuin 3 aikoihin ja bongasin Marin heti (tallikaveri jonka kanssa olemme aika erottamattomat samaan aikaan tallilla ollessamme). Menimme katsomaan listoista mitä ponit menevät ja kellä menen oman tunnin. No, yllätysyllätys menin Kallella ja listojen yläreunassa luki esteitä. Pakko myöntää että vähän jännitti, se kun ei vieläkään laukkaa kunnolla hallitse, eikä jalkojakaan saa aina ihan oikeisiin paikkoihin. Onneksi pelko kuperkeikasta osoittautui täysin turhaksi!

Ennen tuntia harjasin Turren kunnolla ja shainasin vähän sen häntää (pysyy tuuheanpana sekä parempana. Pitäähän kunnon suomenhevosella olla upea pitkä harja sekä tuuhea häntä!), tietenkin selvittäen sen huolellisesti samalla. Sitten Kallea laittamaan, se on ihanaa että vaikka Husössä on monta tallia niin molemmat asustaa samassa.
Kuva viimeviikon tunnilta :)

Tänään Kallero jatkoi jo tutuksi tullutta vaseliini-fobiaansa, mutta tämän päivän pelottavin asia oli kuitenkin riimun päähänlaitto. Onse aika hassu, mutta erittäin kiltti hevonen. Harjaus-kuntoonlaitto -operaatio sujui hyvin, mitä nyt kerran löysimme itsemme keskeltä käytävää karsinan sijasta. Tunti kuitenkin lähti omasta mielestäni aika huonosti, Kalle ei meinannut millään taipua ja tuntui muutenkin tosi epätasaiselta sekä ylienergiseltä. Alkuverkassa kuitenkin sain sen rentoutumaan ja kulkemaan aika nätisti, mitä nyt laukkoja nostellessa olisi baanattaminen kiinnostanut työskentelyä enemmän. Esteetkin meni erittäin mallikkaasti, muutamaa mokailua lukuunottamatta; kerran sarjalle lähestyttiinkin reippaassa laukassa ravin sijaan, sekä kerran hypättiin este eriaikoihin.
Tunnin jälkeen päätettiin marin kanssa putsata varusteet kunnolla.
'Putsauksen lomassa harjasin Turren vielä nopeasti, sekä laitoin sen valmiiksi ratsastajalle. Se on kyllä mun ylpeys sekä ykköshevonen. Hoitovuosia takana noin kymmenen, vahva luottamus ja ystävyys on siis ehtinyt jo muodostua kunnolla välillemme (Kalleen tutustuin vasta tammikuussa, eli tutustutaan vasta toisiimme. Siksi puuhailenkin tällä hetkellä sen kanssa mahdollisimman paljon). Ratsastajan haettua Turren, putsasin sen kupit sekä harjat. Poitsun saavuttua tunnilta putsasin suitset, huovan sekä vyön. Vielä päivän päätteeksi kävin heittämässä hyvänyön-toivotukset molemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti