maanantai 26. joulukuuta 2011

[ 115 - Vuosi lähenee loppua ]

Tää on ollut kyllä hurja vuosi. Sain ensimmäisen oman hevoseni, suoritin ensimmäiset tentit ja näytöt tutkintooni, oon kehittynyt ihan mielettömästi ratsastajana ja hevosten käsittelijänä. Silti ei olo tunnu vanhemmalta ja viisaammalta, ihan yhtä pöljähän mä oon kun vuos sitten.

Joulu meni hyvin. Menin aamulla Raden luo, mentiin joulufiiliksillä n. 1h maneesissa ilman satulaa köpöttelyjä. En vaatinut mitään suurempaa, rentoutta ja aktiivista takaosaa.

Sunnuntaina oltiin varattu maneesi, ihan hyppymielessä. Mitään valmennusta ei ollut, päätettiin Fannin kanssa hypätä, kun mun edellinen valmennus päätty hiekanmaisteluun ja Fannillakaan ei viimesimmästä hyppykerrastaan mitkään parhaat vibat ollu. Tehtiin ihan helppo tehtävä, puomi - 3m - kavaletti - 3m - puomi - 3m - okseri. Tarkotuksena vaan saada suora linja, pidettyy homma hallinnassa ja nauttia. Toisaalta myös tavotteena oli puomien ylhäällä pysyminen, sillä pudonneet puomit piti itse käydä nostamassa. Ratsastettiin yhteensä joku tunti, hyppyjä ei tullut paljoo per naama. Tavotteena tosiaan eniten se hyvän fiiliksen saaminen ja itsluottamuksen rippeiden kerääminen.

Huomenna kelasin mennä ihan normituuppailuu, mielessä olis tällä hetkellä temponmuutokset kaikissa askellajeissa. Avojasulkujaväistöjä etc on menty nyt niin paljon että ne saavat hetkeksi riittää.

1 kommentti:

  1. Taas ois haastetta sulle ;) http://esteistunnassa.blogspot.com/2012/01/151-viela-viime-vuodesta.html

    VastaaPoista