maanantai 12. joulukuuta 2011

[ 111 - Vapaapäivä ]


Tänään mulla oli vapaapäivä, ja vietinkin sen tosi epähevosmaisissa merkeissä. Yeah Right. Mentiin Katrin kanssa aamupäivästä ensin hakemaan hepalleen satuloita, jonka jälkeen Horzeen ja sieltä mäkkärin kautta Hööksiin. Mukaan lähti Radelle herkkuruokaa ( suom. Energoilia, Hippolaxia ja Banaanin makuinen LickIt-karkki) sekä Hööksistä nappasin jalkapainot (näiden avulla lisää voimaa takaosaan, toivottavasti).

Käytiin Katrin kanssa sovittamassa satuloita ja muutama istuikin aika kivasti, siitä sitten Raden luo. Kuitenkin ennen Radea, menin B:n. B on tosi ihana kimo tammamuori, joka on vertymisen ja rauhallisen verryttelyn jälkeen aivan mielettömän herkkä ja ihana ratsastaa. B:llä menin viimeksi kesällä ja voi että kun se on nyt paremmassa kunnossa. Jaksoi tehä paljon enemmän ja virtaa löytyi.

Viimekesäistä tuuppailua
Sitten koitti viimein Radekin vuoro. Harjasin sen, laitoin painot jalkaan (samalla leikittiin uudella karkilla).  Rade sai hetken olla karsinassa ihan vaan ne jalassa, jonka jälkeen vasta laitoin suojat & muut kamat. R tuntui todella raskaalta ratsastaa. Takajalkoja piti jo alkukäynnissäkin komentaa polkemaan ja ponin asenne oli luokkaa "Ota noi pirun renkulat pois, niin voidaan neuvotella". Tein vähän laukka-käynti siirtymisiä sekä temponvaihteluita ravissa punttien kanssa, jonka jälkeen ne otettiin pois ja voi että kun oltiin niin kevyttä hevosta sen jälkeen. Takajalat polki kunnolla (ilman jatkuvaa muistuttelua) ja askellajit eteni. Työskenneltiin hetki ravissa, jonka jälkeen pieni hetki laukkatyöskentelyä (pienillä temponvaihteluilla lisää voimaa taakse, laukassa varsinkin takajalkojen voimansaanti vaikeaa). Rento loppuverkka reippaassa ravissa, Rade oli tosi hyvän tuntunen; Kevyt edestä, kuunteli istuntaa ja pohkeita kunnolla. Vaikka se olikin kovan työstämisen takana, niin jäi todella hyvä fiilis.

Hoidin Raden yökuntoon, tein ruuat loppuun ja lähinkin sitten kotiin. Nyt uuden kypärän etsintää ja Tapiolalle viestiä Owenin poismenosta.  Ihan mukava maanantai, vaikka sääkään ei ole ollut mikään ihailtava. Päähänkään ei ole tänään särkenyt yhtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti