keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

[ 79 - Husö Jump, irtohypytystä ja ukkosta ]

Viime viikonlopun vietin Sissin kisahoitajana Husö Jumpissa. Kisat alkoivat perjantaina ja jatkuivat sunnuntaihin asti. Kivaa oli, vaikka päivät oli pitkiä, oli paahtavan kuuma ja ratojen jännitys aiheutti sydämentykytyksiä. Unenmäärä oli kaikilla vähäinen viikonlopun aikana, joten laadukkaat humoristiset heitot olivat huippuluokkaa. Kilpailuissa oli myyntikojuja ja minä, joka aina tarvitsen ihan kaiken, osasin pitää näppini kurissa! Mukaan lähti vain tarpeellista tavaraa! Radelle ötökkämyrkky & aurinkohuppu sekä itselleni Pikeurin lippis. Oon ylpeä itsestäni.


PikkuSissi meni tosi hienosti, sijoitukset perjantaina ja lauantaina! Sai olla ylpeänä kentänlaidalla. Lisää kyseisistä kisoista sekä Sissistä voi lukea Veeran blogista.


Maanantaina pitkästä aikaa selässä. Satutin viime viikon alussa mun selän ja en ole uskaltanut ratsastaa sen takia. Onneksi mulla on Mari, joka reippaana sai pitää Radea kuin omanaan. Maanantaina kuitenkin selkä oli sen verran hyvä, että päätin selkään mennä. Rade oli hieno, kuten tavallista. Mentiin aika pitkälti siirtymisiä ja laukkatyöskentelyjä. Samoin harjoiteltiin suorana olemista. Rade tykkää taipua ja minä olla vinossa. Kyllä me pienen tuskailun jälkeen suorina oltiin molemmat.


Eilen Lydde hyppäs Radella vähän ja sen jälkeen irtohypytettiin ponia. Rade hyppäs reippaasti ja mielellään. Ensiks Lydden kanssa innaria, jonka jälkeen oli kaksi askelta ja pysty. Nosteltiin sitten esteitä reippaasti ja lopulta viimeinen pysty oli 115cm. 




Otettiin Radelta kamat pois, annettiin sen touhuta vapaana maneesissa samalla kun rakennettiin irtohypytyslinjaa. Otettiin innarista osa pois, eli hypättäväksi jäi sarja, jossa kaksi askelta esteiden välissä. Aluksi Rade oli ihan hämillään että mitä me siltä tahotaan, mutta kun viimein tajusi  idean, se hyppäsi oikein tohkeissaa. Se oli oikein hieno poju. Lopulta korkeutta sarjan B osalla oli 125cm. Kuullostaapa tässä kamalan rankalta, kun eka joku selässä ja sitten irtona, mutta kaikki tapahtui siis lyhyessä ajassa lepotaukojen kera.


Jätettiin hyppääminen tohon kun Radella oli vielä hauskaa ja se onnistui hypyissä hyvin. Mari irtojuoksutti loppuverkkaa samalla kun minä ja Lydde kerättiin esteet pois. Annettiin lopuksi Raden vielä hengailla maneesissa. Seisomiseksihan se meni. Tallissa annettiin murkinat, pestiin hiet, myrkytettiin ja laitettiin kylmäyssavet jalkoihin. Kuivateltiin savia pihalla ja niiden kuivuttua vietiin Rade takaisin laitumelle. Onnekas saa olla yötäpäivää ulkona!


Olen nyt mun loman aikana ollut "kesätöissä" tallilla missä Rade nyt on. Paikan vakituinen työntekijä viettää lomaa, joten nakkasin pystin itselleni. Eilinen myrsky oli kamala. Tajusin vasta bussista jäätyäni että ei )%¤#¤"#)= sehän on tossa mun yläpuolella! Ukkosta pelkäävänä oli aivan kamalaa kävellä se 50 metriä pysäkiltä tallin ovelle kun ympärillä vaan salamoi ja jyrisee tauotta, hoin koko matkan ääneen "älä osu muhun". Viimein sisälle päästyäni annoin hevosille aamupöperöt ja istuin tallin lattialla (pasianssia puhelimesta pelaten) ja ootin myräkän loppumista. Samalla mietin että miten Radepieni siellä laitumella pärjää, kuitenkin kun menin ukkosen väistyttyä tarkistamaan hevosten voinnin niin siellä ne onnellisena laidunsivat. Ne on niin ahneita, että tuskinpa ees huomasivat mitään salamointia.


Tällä viikolla on aika rentoa, viikonloppuna kisat Sissin kanssa ja sunnuntaina valmennus. Ens viikolla meen tiistaina kattomaan Pantsun valmennuksia ja torstaina Viroon heppakauppashoppailee. Tarkotus olis myös käydä ajelemassa yhellä suokilla sekä pitää jonkun verran valmennuksia. Eli ihan mukavat pari viikkoa tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti