tiistai 22. maaliskuuta 2011

[ 61 - Päivä kisahoitajana ]

Toissasunnuntaina oli estevalkkulaisilla kisat Nevaksen tallilla. Lähdin sinne hoitamaan Oonaa & Ollia sekä Helenaa & Sandraa.

Molemmat kuvat Tim Flachin kuvaamia

Aamulla oli herätys seitsemän aikoihoin, tallilla oltiin kasin jälkeen. Oona, jota olin pääasiassa auttamassa, harjasi Ollia samalla kun kävin kamat läpi, samalla puunaten niitä. Käytiin muiden kanssa hakemassa varastosta matkalle tarvittavat tavarat (loimia, buutseja, suojia, kisahuovat ...). Pian olikin aika hypätä selkään, hevoset verryteltiin jo meillä kotona, niin kisapaikalla voi verryttelyssä keskittyä hyppyihin ja uuteen paikkaan.

Pahemmin ei ketään letitelty, muutamat saivat punaiset rusetit häntäänsä (paitsi Olli, joka sai häntälettiään koristamaan pienen, timantilla koristellun, vaaleanpunaisen rusetin ♥) ja Bambi sai otsatukkaansa sykerön. Käytiin Helenan kanssa täyttämässä traikut ja laittamassa heinäverkot valmiiksi. Pian päästiinkin jo lastaamaan.

Kaikki hevoset menivät suht kiltisti traikkuihin.  Meitä lähti siis yhteensä neljä ratsukkoa, eli fiksuinta oli mennä kahdella kahen hengen traikulla. Ajomatka Nevakseen (joka periaatteessa on ihan Husön lähellä) tuntui kestävän ikuisuuden, sillä huonon ajokelin ja Ollin riehumisen johdosta jouduimme ajamaan tooodella hiljaa. Lopulta kuitenkin päästiin kisapaikalle ja saatiin hevoset ulos traikuista. Pistettiin niille kamat päälle ja lähdettiin kohti käsihevosaluetta. Jäin sinne taluttelemaan Ollia, kun Oona ja muut kisaajat lähtivät tutustumaan rataan. Olli käyttäytyi oikein hienosti, eikä pahemmin hermoillut yhtään. Tuntiponit kuitenkin harvemmin pääsevät Husön ulkopuolella käymään. Oona palasikin pian radantsekkausesta ja nousi samantien selkään. Sen jälkeen menin vielä taluttelemaan Sandraa, että Helenakin pääsee rauhassa katsomaan radan läpi.

Pian alkoikin meidän luokat, 70cm ja 80cm. Tuli oikein hienoja ratoja ja Veera nappasi Bambin kanssa seiskakympistä tokan sijan! Seiskakymppiä en ehtinyt kuvata, sillä olin koko sen ajan kiinni käsihevosalueella, mutta kasikympin alettua luistettiin Nooran (Veeran pikkusisko & kisahoitaja) kanssa katsomoon jännäämään ja katsomaan radat.
Oona ja Olli

 Amanda & Molly
 Pian olikin jo aika lähteä Husötä päin, se ei kuitenkaan käynyt niin nopeasti toisen vetoauton juututtua penkkaan kiinni. Se saatiin onneksi vedettyä irti sieltä ja hevoset saatiin lastattua lähes ongelmitta kyytiin. Olli ja Bambi (jotka siis olivat meidän auton traikussa) kolasivat koko kotimatkan ja kerran jo pysähdyttiinkin tarkistamaan että kaikki hyvin, molemmat pitivät semmosta jytinää että autokin heilui. Onneksi kaikki oli traikussa kunnossa ja saatiin jatkettua matkaa.

Husössä purettiin hevoset ja kylmättiin jalat, ei jaksettu jonottaa vesariin joten väsättiin Oonan kanssa lumihauteet Ollille jalkoihin. Käytiin siivoomassa traikut ja tyhjentämässä heinäverkot, laitettiin lainaamamme kamat paikoilleen ja pian olikin jo aika ottaa kylmäkääreet pois. Päivä oli pitkä, kotiin päästin lähtemään joskus myöhään ja kotona olin vasta kaheksan jälkeen.

Päivä oli pitkä, kylmä sekä nälkäinen, mutta kiva. Helena 'varas' mut jo seuraavalle kisareissulle mukaan, joten lisää kisapäivityksiä varmasti tulossa. Kuitenkin musta tuntuu, että Oonuli ja Olli on mun ykköshoidettavat jatkossakin, riippuu tottakai aina ketä kisoihin lähössä. Mun katraaseen noita poneja mahtuu, kuitenkin molemmat on eriaikaan radalla, joten ehdin hyvin auttamaan kumpaakin.

Ainiin, tähän loppuun vielä, että touko-kesäkuu vaihteessa musta tulee ihan oikea hevosenomistaja! Tallipaikka, ruokinta ja kaikki tommoset check. Mua jännittää ku lasta jouluna. Pakko myöntää.

1 kommentti:

  1. mitkä vaatteet sulla oli tollon? saatoin nähdä teidät:)

    VastaaPoista